Cinque Terre - Várak

Várak és tornyok

Riomaggiore

Vár

Keveset tudni a várról, mely a Rio Maggiore és a Rio Finale folyóvölgyeket elválasztó domb tetején áll. Történészek szerint a 13. század második felében épült, és elsősorban védelmi célokat szolgált. A lakosság itt bújt el tengeri támadások esetén. A 19. században temetőként működött, ma pedig kulturális programokat, konferenciákat és esküvőket rendeznek itt. A vár könnyen megtalálható, ha követjük a táblákat. Bár meg kell másznunk néhány lépcsőt, a csodálatos kilátás mindenképpen megéri a fáradságot.

Várak - Riomaggiore

Manarola

Bástya

A feltehetően 13. századi kastélyból csak a bástya romjai láthatók, ma már színes házakkal körbeépítve.

Vernazza

Doria vár és a Belforte torony

A genovai nemesi család várának henger alakú bástyája ma is Vernazza meghatározó látványossága. A Belforte toronyból csodálatos kilátás nyílik a falura és környékére.

Monterosso

Aurora torony

A Kapucínusok hegyének lábánál, a tengerparton található a 16. században épült Aurora torony, mely a legjobb állapotban megmaradt, és legmeghatározóbb a korábbi 13 torony közül.

Várak - Monterosso

Portovenere

Andrea Doria vár

A genovaiak által évszázadokon keresztül (12-17. század) épített vár meghatározza Portovenere látványát. A védelmi rendszer több tornya is jó állapotban megmaradt. A várból fantasztikus a kilátás a Szent Péter templomra és a tengerre.

Levanto

Vár és Óratorony

Ha elindulunk hegynek felfelé, Monterosso irányába, egy szép történelmi részen találjuk magunkat. A várat a Malaspina család építette a 11. században, majd később a genovaiak újjáépítették. Sokáig börtönként működött, ma privát rezidencia. Az Óratorony 1265-ből származik. Szintén láthatjuk a középkori városfal maradványait.

Vár - Levanto