A "Pesto laboratórium" tulajdonosai 1976 óta készítik a világ legismertebb szószát Levanto központjában. Önöknek pedig lehetősége van itt megtanulni a pesto készítést a hagyományos módszerrel.
De még mielőtt nekilátnának a munkának, elfogyasztanak egy pohár habzóbort néhány falat helyi olívaolajjal meglocsolt bruschettával, majd megkóstolják a modern, üzemi eljárással készült pestót. Ezt követően a tulajdonos hölgy megmutatja és elmagyarázza, hogyan kell a pestót mozsárban, kézzel elkészíteni. Végül pedig természetesen mindenki elkészíti a saját pestóját, ami nagyon finom tésztán, de akár egy szelet pirítóson is.
A program végén közösen elfogyasztják az elkészült pestót, egy pohár bor és néhány tipikus helyi finomság kíséretében, mint például a taggiasca olajbogyó (híres, apró és fekete bogyó Liguriából), bruschetta szardellával, vagy egy jellegzetes édesség limoncinóval.
A csoportjaimmal sokszor részt vettem ezen a pesto kurzuson. Mindig nagyon jól szórakoztunk és élvezettel fogyasztottuk el a helyi specialitásokat. A hölgy nagyon jó fej, az üzletben pedig kézzel készült liguriai ajándéktárgyakat és helyi finomságokat is vásárolhatunk.
Az ár tartalmazza a pesto kurzust, a pesto kóstolót egyéb helyi finomságokkal és egy pohár borral, valamint a nyomtatott receptet.