Cinque Terre - Vízi sportok

Vízi sportok

A Cinque Terre körüli tenger 1997 óta nemzeti park, érdekes élővilágot és sziklákat találunk a víz alatt. Mivel sajnos nem búvárkodok, nincs túl sok személyes tapasztalatom, de ajánlom Riomaggiore búvárközpontját. Az üzlet a kikötőbe vezető gyalogos alagútban bújik meg. Levantóban több cég is foglalkozik búvárkodással. Aki búvárkodik, annak ajánlom, hogy látogasson el San Fruttuosóba és nézze meg a víz alatti Krisztus szobrot. A vízalatti élővilág egyébként lenyűgöző a Portofinói-félsziget körül. A búvárközpontokat elsősorban Santa Margheritában találhatjuk.

Ha nem is búvárkodunk, a sznorkelezést mindenképpen próbáljuk ki! Vigyünk magunkkal búvárszemüveget és pipát vagy legalább egy úszószemüveget. Természetesen bérelhetünk is, de elég drágán. Sok halat láttam a riomaggiorei strand közelében, illetve a manarolai öbölben, de a csúcs élményem egyértelműen Paraggi volt.

Vízi sportok - Búvárkodás

Aki jobban érzi magát a víz felszínén, annak ajánlom a vitorlázást, a hajókirándulást Manarolából, a tengeri kajak túrát vagy a halászatot. Tudok segíteni csónak és hajóbérlésben is.

Vízi sportok - Hajózás

Szeles napokon Levanto nagyon népszerű a szörfösök között, szörfórákat is vehetünk és deszkát is bérelhetünk a tengerparton.