Cinque Terre - Focaccia videó

Olasz gasztrotúra: hogyan készül a focaccia és a farinata?

2012 áprilisában nagyon jó társasággal utazhattam a Cinque Terrére: Mautner Zsófival, a rendkívül népszerű Chili és Vanilia gasztroblog szerzőjével, és a NolTV stábjával.

Mondanom sem kell, hogy a hangsúly ezúttal a gasztronómián volt. Gasztrotúránk során pestót készítettünk, focacciát és farinatát sütöttünk, tagliolinit főztünk batti battival, szardellát sóztunk a nemzeti park lányaival, bort és limoncinót kóstoltunk, meg persze minden mást is, ami az utunkba került.

A "La Gata Flora" Corniglia főutcáján, a Via Fieschin található, sokak szerint a Cinque Terre legjobb pizza, focaccia és farinata lelőhelye. Szerintem is. Szezonban akár 25 féle különböző focaccia közül lehet válogatni, az én kedvencem a pestós és a rozmaringos.

Gasztronómia - Focaccia

Alberto baromi jó fej, elképesztő figura. Argentin származású, de már kb. 25 éve Cornigliában él. Eredetileg egy hajón dolgozott szakácsként, de amikor a szabad napján ellátogatott Cornigliába, felajánlottak neki egy állást. Úgy tűnik, Albertónak is nagyon bejött a Cinque Terre, mert azóta csak télen jár haza Argentínába, nyaralni. Aki beszél olaszul vagy spanyolul, az kérdezze meg tőle, hogy miért "La Gata Flora" a hely neve. Mivel kissé pikáns a sztori, én nem írhatom le... FRISS INFO: Sajnos Alberto visszaköltözött Argentínába és a "La Gata Flora" bezárt. Ettől függetlenül persze a videó érdekes.

Zsófi blog bejegyzését itt olvashatják:
Cinque Terre gasztrotúra I. – Focaccia&Farinata

Olasz gasztrotúra: hogyan készül a focaccia és a farinata?