Cinque Terre - Pesto videó

Olasz gasztrotúra: hogyan készül a pesto?

6 részes videó sorozatunk harmadik epizódja egy gyönyörű farmházban készült. A ház a Levanto feletti dombok között bújik meg, hatalmas kerttel, gyömölcsfákkal, olajfákkal, sok-sok virággal körülvéve. A hangulatos teraszról csodálatos a kilátás a környező dimbes-dombos tájra és néhány apró liguriai falura. A házban van néhány kiadó apartman, amit romantikára vágyó pároknak, családoknak, vagy akár nászútra is jó szívvel ajánlok. A házhoz egy öreg kápolna is tartozik, így akár össze is lehet itt házasodni. Eldugott, idilli, nyugodt hely, viszont a tengerpart sincs messze, kb. 15 perc autóval. A programunk szerencsére úgy alakult, hogy a főzés előtt volt egy kis időnk élvezni az áprilisi napsütést a nyugágyakban és játszani a házigazdáink barátságos kutyájával. Túlzás nélkül állíthatom, hogy a paradicsomban éreztük magunkat.

Gasztronómia - Pesto

Aztán persze eljött a munka ideje is, és a chef, Alberto és Zsófi lelkesen főzni kezdtek. Először pansotti készült dió szósszal, majd trofie al pesto. Mindkét szószt hagyományos módszerrel, mozsárban készítették, részben azért, mert eltűnt egy alkatrész...Alberto elárulta, hogy a rohanó hétköznapokban van, hogy ők is az elektromos mixert használják az egyszerűség kedvéért. Természetesen mindkét étellel gyakran találkozhatunk a liguriai konyhákban.

Gasztronómia - Pesto Aki szeretné megtanulni néhány liguriai specialitás elkészítését, annak ajánlom az alábbi főzőkurzusokat: Főzőiskola Levantóban vagy Főzőiskola La Speziában.

Olasz gasztrotúra: hogyan készül a pesto?