Cinque Terre - Bemutatkozás

Bemutatkozás

Rajongásom a Cinque Terre iránt 2007-ben kezdődött. Azt hiszem, nyugodtan mondhatom, hogy szerelem volt első látásra. Amikor a vonatom megérkezett Riomaggiore vasútállomására, és a hosszú, sötét alagút után hirtelen megláttam a Ligur-tengert a sziklákkal, arra gondoltam, ez egész biztosan a világ egyik legszebb fekvésű vasútállomása. Ezután sétáltam a pasztellszínű főutcán, üldögéltem a hangulatos halászkikötőben a csónakok között, megnéztem a naplementét, és teljesen elvarázsolt ez a kis falu. Aztán a másik négy is.

Nagyon szerencsés vagyok, mivel túravezetőként rengetegszer visszatérhettem ide. Mára már otthon érzem magam a falvakban, bejártam a túraösvényeket, végigkóstoltam a helyi finomságokat és sok helyi ismerősre és barátra tettem szert.

A szenvedélyem ragadós, azóta már számos családtag és barát csatlakozott hozzám utazásaim során. Bár már nem dolgozom csoportokkal, minden évben több hetet töltök az 5 faluban.

Miután felfedeztem magamnak a Cinque Terrét rájöttem, hogy nagyon sokan soha nem hallottak erről a gyönyörű helyről, és az interneten is alig találtam magyar nyelvű anyagot. Elhatároztam, hogy kiváló helyismeretemet és több ezer fotómat felhasználva elkészítem ezt a honlapot. Szívesen segítek bárkinek, aki Olaszországnak ebbe a meseszép kis szegletébe tervezi az utazását. Próbáltam minden fontos információt leírni az oldalon, de természetesen örömmel válaszolok bármilyen további kérdésre.

A hobbiból szépen lassan szenvedélyes üzleti vállalkozás lett. 15 év tapasztalattal rendelkezem a turizmusban, dolgoztam túravezetőként Kanadában és Olaszországban, itthon pedig a sok éven át piacvezető Vista Utazási Irodánál mint marketing illetve üzletfejlesztési vezető. Mindegyik állásomat imádtam, de mindig tudtam, hogy egyszer majd a saját kis vállalkozásomat szeretném igazgatni. Elérkezett az idő. Most, hogy napjaim nagy részét csodálatos kislányommal töltöm, az, hogy itthonról dolgozhatok rugalmas időbeosztásban, a legjobb, amit el tudok képzelni. Ráadásul olyan dolgot csinálhatok, amit azóta is, töretlenül, szenvedélyesen szeretek. Közben egyébként az angol nyelvű honlapom is elkészült, így ma már a hozzám forduló utazók nagy része külföldi, a világ minden tájáról írnak. Elég vicces, amikor egy ausztrál házaspár Cinque Terre-i luxushajó bérlését a Balaton parton ücsörögve intézem az okostelefonról, de azt hiszem, a mai világban nincs már ebben semmi meglepő.

Tehát írjon bátran, aki szállást vagy programot szeretne foglalni a Cinque Terre falvaiban, valamint Toszkánában, Umbriában és Le Marche régióban. Tengerparti vagy toszkánai esküvő megszervezésében is tudok segíteni. A Cinque Terre csapatépítésre is nagyszerű helyszín, mivel rengeteg aktív és gasztronómiai program közül lehet válogatni, így cégeknek is szívesen segítek a tökéletes utazás megszervezésében.

Az elmúlt 9 év során oda-vissza bejártam a Ligur-tengerpart keleti részét, Toszkánától Genováig. 2015-ben elhatároztam, hogy elindítom ezt a vadonatúj honlapot, ami nem csak a Cinque Terréről szól, hanem minden olyan látnivalót felsorol a környéken, amit a nyaralás során érdemes felkeresni. Természetesen folyamatosan keresem az új helyeket, az új túraösvényeket, eldugott kis öblöket, így ha találnak egy kis gyöngyszemet, ami nem szerepel ezen az oldalon, kérem írjanak róla nekem is.

Addig pedig jó olvasgatást kívánok, és keressenek bátran, hogy segíthessek megszervezni a tökéletes nyaralásukat Olaszországban.

Tamara

Bemutatkozás