Liguria - Deiva Marina

Deiva Marina

Deiva Marina egy csendes tengerparti üdülőhely a Cinque Terre és Genova között. Hosszú, homokos tengerpartja ritkaság ezen a környéken, így ideális hely kisgyerekes családok részére. Ha a Cinque Terre egyik településén szállunk meg, de szeretnénk a gyerekekkel fürödni és homokvárat építeni, szálljunk vonatra, Deiva Marina mindössze 15 percre van Monterossótól.

Van, aki azt mondja, nem sok mindent lehet csinálni Deiva Marinában. Na, pont ezért tökéletes ez a hely! Nincs túl sok bolt, túl sok étterem és túl sok turista. A legjobb hely egy kis pihenésre, semmittevésre. Az egész napot eltölthetjük a tengerparton, de megéri sétálni is egyet. Az óvárosi rész történelme a 9. századig nyúlik vissza, építészete, hangulata hasonló a többi liguriai városéhoz. Érdekesség, hogy az óváros Deiva Marina belső, dombok felé eső részén található, a tengerparti szakasz ugyanis új, modern, szállodákkal és éttermekkel.

Szombat reggelenként egy bájos utcai piacot is találunk itt, tehát ha apartmanban szállunk meg és elfogyott a sonka és a bor, akár itt is bevásárolhatunk.

Ezt a környéket is behálózzák a túraösvények. Átsétálhatunk Framurába, Bonassolába vagy Monegliába.