Liguria - Moneglia

Moneglia

Moneglia egy öbölben fekszik a Punta Moneglia és a Punta Rospo félsziget között. Remek választás kisgyerekes családok számára, mivel homokos tengerpartját még egy hullámtörő gát is védi. A strandot Kék Zászlóval díjazták. A várost hatalmas olívaligetek veszik körül, így Moneglia az itt készülő olívaolajról is híres. A helyi olaj és a szintén helyi focaccia az Olívaolaj Vásáron is megkóstolható, melyet minden évben Húsvét hétfőn tartanak.

Moneglia könnyen elérhető autóval és vonattal is, vagy pedig gyalog is érkezhetünk a környező falvakból. Számos túraösvény közül választhatunk, mindegyik szuper kilátást garantál a tenger felé. Gyerekekkel a nap nagy részét valószínűleg a homokos tengerparton töltjük, de azért érdemes néhány órát a város felfedezésére is szánni.

Monegliában hangulatos kis utcák, középkori házak, kézműves boltok, minőségi éttermek és két templom (San Giorgio és Santa Croce) várja a látogatókat. A San Giorgio templomhoz egy Ferences kolostor is tartozik, imádom a belső udvarát.

A 12. századi Monleone Vár és a Villafranca Erőd is meglátogatható. Nekem nagyon tetszett Moneglia látképe az erődből nézve, innen ugyanis látszik a város, a vár és mindkét harangtorony. Az erődöt szépen gondozott mediterrán kert veszi körül.