Cinque Terre - Bortúra

Foglalja le ezt a programot

Bortúra Riomaggiore felett

Találkozás egy fiatal borásszal.

Wine tour above Riomaggiore

Andrea, a riomaggiorei fiatal borász, több évszázados helyi tradíciókat követ. Remekül kombinálja a modern technológiát és az ősi eszközöket, például terracotta amfórát használ. A 2 órás program során kétféle bort fognak megkóstolni: egy fehér Cinque Terre DOC bort és a híres Sciacchetrá desszertbort. Mindkettő nagyon természetes bor, a szőlőt és a földet tiszteletben tartva, vegyszerek, szulfitok és élesztő hozzáadása nélkül készülnek.

Andreával Montenero buszmegállójában találkoznak, ahova könnyen feljuthatnak autóval, vagy Riomaggiore központjából kisbusszal. Innen gyalogos ösvényen érik el Andrea szőlőskertjét. A hely csodálatos panorámával rendelkezik, az egész Cinque Terre partvidék látható. Ezekben az órákban, a naplemente fényeiben még különlegesebb a helyszín. Andrea elmagyarázza, hogyan készíti a borait, majd következik a borkóstoló, tipikus liguriai focaccia falatokkal. A túra végén busszal tudnak visszajutni Riomaggiore központjába.

  • Időpont: március 15. és október 31. között, minden hétfőn, szerdán és pénteken.
  • Találkozó: Montenero buszmegálló, 18.15.
  • Időtartam: 2 óra.
  • Ár: 50 EUR/fő.
  • Minimum 4 fő, maximum 20 fő.
  • Olasz, francia vagy angol nyelven.

Az ár tartalmazza a látogatást a szőlőskertbe, 2 bor megkóstolását a borász magyarázatával és liguriai focaccia falatokat.

Szükséges felszerelés: fényképezőgép, kényelmes, túrázásra alkalmas cipő, az időjárástól függően esőkabát és ivóvíz.

A programon való részvételhez jó fizikai kondíció szükséges.