Cinque Terre - Mountain bike túra

Foglalja le ezt a programot

Mountain bike túra

Mountain bike túra

A túravezető La Spezia vasútállomásán várja majd Önöket. Átadja Önöknek a kerékpárokat és röviden összefoglal néhány tudnivalót a túráról. Először az autóúton haladnak majd Portovenere felé, miközben szép kilátást élvezhetnek az öbölre. Ezután kezdődik egy nehezebb rész, egy hosszú emelkedő egy használaton kívüli katonai úton, egészen Campigliáig. Innen igazán szuper a panoráma, egyik irányban a Költők öblére, a másik irányban pedig a Cinque Terrét körülölelő tengerre.

Alessandra – egy fiatal hölgy, aki egy kis bárt üzemeltet – könnyű ebéddel várja Önöket: helyi finomságok lesznek a tányéron, mint például focaccia, zöldséges pite, sajtok, stb.

A pihenőt követően még nagyjából 1 órás a túra. Először eltekernek Volastrába, a Cinque Terre Nemzeti Park közepén található hangulatos kis faluba. Itt újra megállnak egy rövidebb pihenőre, érdemes fényképeket készíteni a gyönyörű szőlősorokról és a kilátásról a tenger felé. Végül az autóúton ereszkednek le Manarolába, a túra itt ér véget.

Szintkülönbség: összesen kb. 800 m.

A túra hossza: kb. 35 km.

  • Időpont: minden nap.
  • Találkozó: La Spezia - vasútállomás, 10.00.
  • Időtartam: 6 óra.
  • Ár: 120 EUR/fő. (90 EUR/fő annak, aki saját mountain bike-ot hoz.)
  • Minimum 2 fő, maximum 10 fő.
  • Olasz vagy angol nyelven.

Az ár tartalmazza a mountain bike túrát túravezetővel, a mountain bike bérlését (gumijavító szettel és sisakkal), valamint a könnyű ebédet.

Szükséges felszerelés: fényképezőgép, víz, napszemüveg, sportcipő, kényelmes ruházat.

A túra teljesítéséhez jó fizikai erőnlét szükséges.