Cinque Terre - Önkéntes munka Vernazzában

Foglalja le ezt a programot

Önkéntes munka Vernazzában

Önkéntes munka Vernazzában

Egyedülálló élményben lesz annak része, aki a helyiekkel tart a Vernazza feletti megművelt teraszokra, távol a főutcán hömpölygő tömegektől. A félnapos programra egy fiatal vernazzai idegenvezető kíséri el Önöket. Néhány órán át együtt dolgoznak a helyi gazdákkal a szőlőben vagy az olívaligetben, miközben páratlan kilátást élvezhetnek a Ligur-tengerre. A helyieknek szüksége van az Önök segítségére, hogy megőrizzék ezt a gyönyörű, de törékeny területet. Az utazókat különböző munkákba vonják be, mint például a terméskő falak építése vagy a szüret, mindeközben pedig tanulhatnak Vernazza kultúrájáról és környezetéről. A délelőtt végén egy helyi termékekből álló piknik ebéd és Cinque Terre-i bor várja Önöket. A program végén remélhetőleg jól érzik majd magukat a gondolattól, hogy egy kicsit segítettek megőrizni egy UNESCO Világörökségi helyszínt.

Vernazzában hatalmas vihar tombolt 2011-ben, a domboldalról lezúduló árvíz és sár pedig betemette a falut. Természetesen a teraszok és a falak is komolyan megrongálódtak, és még rengeteg munka vár a földek tulajdonosaira. A terméskő falak és a teraszok rendbetétele nagyon fontos, hogy elkerüljék a további földcsuszamlásokat, és megőrizzenek egy több száz éves, tradicionális életmódot.

  • Időpont: május 22. és október 23. között, hetente kétszer. Kérem, érdeklődjön a pontos időpontok iránt.
  • Találkozó: Vernazza - vasútállomás, 8.30, augusztusban 7.30.
  • Időtartam: 4-5 óra.
  • Ár: 29 EUR/fő.
  • Minimum 5, maximum 15 fő.
  • Angol és olasz nyelven.

Az ár tartalmazza a helyi idegenvezető díját, a vizet, az ebédet Cinque Terre DOC borral, a szükséges szerszámokat, a kesztyűt, valamint a biztosítást.

Szükséges felszerelés: túracipő, napszemüveg, kalap, fényképezőgép, póló, szükség esetén esőkabát.

A túra teljesítéséhez jó fizikai erőnlét szükséges.