Cinque Terre - Pesto kurzus Levantóban

Foglalja le ezt a programot

Pesto kurzus Levantóban

Pesto kurzus Levantóban

A "Pesto laboratórium" tulajdonosai 1976 óta készítik a világ legismertebb szószát Levanto központjában. Önöknek pedig lehetősége van itt megtanulni a pesto készítést a hagyományos módszerrel.

De még mielőtt nekilátnának a munkának, elfogyasztanak egy pohár habzóbort néhány falat helyi olívaolajjal meglocsolt bruschettával, majd megkóstolják a modern, üzemi eljárással készült pestót. Ezt követően a tulajdonos hölgy megmutatja és elmagyarázza, hogyan kell a pestót mozsárban, kézzel elkészíteni. Végül pedig természetesen mindenki elkészíti a saját pestóját, ami nagyon finom tésztán, de akár egy szelet pirítóson is.

A program végén közösen elfogyasztják az elkészült pestót, egy pohár bor és néhány tipikus helyi finomság kíséretében, mint például a taggiasca olajbogyó (híres, apró és fekete bogyó Liguriából), bruschetta szardellával, vagy egy jellegzetes édesség limoncinóval.

A csoportjaimmal sokszor részt vettem ezen a pesto kurzuson. Mindig nagyon jól szórakoztunk és élvezettel fogyasztottuk el a helyi specialitásokat. A hölgy nagyon jó fej, az üzletben pedig kézzel készült liguriai ajándéktárgyakat és helyi finomságokat is vásárolhatunk.

  • Időpont: minden nap, egész évben.
  • Találkozó: Levanto, 11.00 vagy 17.00. (Szezontól függően változhat.)
  • Időtartam: 1 óra.
  • Ár: 29 EUR/fő.
  • Minimum 2 fő, maximum 30 fő.

Az ár tartalmazza a pesto kurzust, a pesto kóstolót egyéb helyi finomságokkal és egy pohár borral, valamint a nyomtatott receptet.