Cinque Terre - Vernazzai szálláslehetőségek

Vernazza – Szálláslehetőségek

Az alábbi néhány szállás csak ízelítő a vernazzai kínálatból. A Cinque Terre falvaiban, a Ligur-tenger partján, jónéhány kiadó szoba és apartman közül lehet válogatni. Szállások iránt érdeklődni és foglalni az alábbi űrlapon vagy e-mailen lehet: info@cinqueterre.hu. Érdeklődés esetén a szállásokról részletes leírást és fotókat küldök. Szállásfoglalás lehetséges az olasz riviéra egyéb részein, emellett Toszkánában, Umbriában és Le Marche régióban is.

Az árak tartalmazzák a szoba vagy az apartman árát egy éjre, a rezsiköltségeket, az ágyneműt, a törülközőt és a végső takarítás díját. Az ár függ az utazók számától, az utazás idejétől és a tartózkodás hosszától. Amint minden információ rendelkezésemre áll, elküldöm majd a pontos árakat. Minden kiadó szobához tartozik saját fürdőszoba, az apartmanok pedig felszerelt konyhával is rendelkeznek.

2015-ben sajnos itt is bevezették az idegenforgalmi adót, Vernazzában is fizetni kell március 1. és október 31. között. Az adó mértéke 1 EUR/fő/éj, és a tartózkodás első 3 éjszakájára kell fizetni. 11 év alatti gyerekeknek nem kell fizetniük. Az adót a helyszínen, érkezéskor, készpénzben kell kifizetni. A helyi önkormányzat az adóból származó bevételt ennek az egyedi természeti környezetnek a fenntartására és a turista szolgáltatások javítására fordítja, például visszaépítik a ledőlt terméskő falakat és teraszokat, illetve rendbehozzák a túraösvényeket.

Mit érdemes tudni vernazzai szállásfoglalás esetén?

Azt mondják, Vernazza a Cinque Terre gyöngyszeme, és Rick Stevesnek hála ez a legtöbb amerikai utazó kedvence. Ennek köszönhetően a falu mindig tele van turistákkal, az árak pedig itt a legmagasabbak. Aki szeretne aktívan részt venni az itteni életben (késő estig), az válasszon a főtéren vagy a főutcán elhelyezkedő apartmanok közül. Ellenkező esetben inkább egy csendesebb kis utcán található szállást ajánlok. A Vernazzába vezető utakat még mindig nem javították ki teljesen a nagy árvíz óta, nincsenek túl jó állapotban. A parkolóhelyek száma nagyon kevés, gyakran előfordul, hogy az ide érkező autós nem talál parkolóhelyet. Így aki autóval érkezik, annak nem igazán ajánlom Vernazzát, vagy érdemes más faluban leparkolni és aztán átvonatozni Vernazzába.

Szállásfoglalás

Apartman Vernazza festői főterén

Tágas, tradicionálisan berendezett apartman a falu központjában, fantasztikus kilátással a híres főtérre és a színes kikötőre. Két hálószoba, nappali, felszerelt konyha és fürdőszoba áll az utazók rendelkezésére. Az apartmanhoz erkély is tartozik kinti bútorokkal. A tetőn is van egy hatalmas terasz, természetesen innen is pazar a kilátás. Mindehhez persze a házon belül meg kell másznunk néhány lépcsőt.

Ár: 140 EUR/apartman/éjtől.

Szállásfoglalás

Apartman Vernazza közepén

Ebben a nemrég felújított, kényelmes apartmanban úgy élhetünk, mint a helyiek. Az apartman szinte a falu közepén helyezkedik el, a főutcától néhány méterre, mindenhez közel. Hálószoba, nappali dívánnyal, felszerelt konyha és fürdőszoba várja a vendégeket. 5. fő részére el tudnak helyezni egy pótágyat.

Ár: 110 EUR/apartman/éjtől.

Szállásfoglalás

Apartman kilátással a tengerre

Könnyen elérhető az apartman a főtérről egy kis átjárón keresztül, néhány lépcsővel. Az apartmanban nappali étkező résszel és dívánnyal, felszerelt konyhasarok mosógéppel, egy franciaágyas hálószoba és egy másik hálószoba emeletes ággyal található. A nappali ablaka egy belső udvarra néz, ahol láthatjuk, hogyan épültek a falvak sziklák és középkori falak tetejére. A franciaágyas szobához egy kis erkély is tartozik, kilátással a tengerre és Vernazza kis kikötőjére. A másik szoba egy pici utcára néz. Az apartman 6 fő részére megfelelő, elsősorban több gyerekes családoknak ajánlom.

Ár: 220 EUR/apartman/éjtől.

Szállásfoglalás

Terasz a főtér felett

Ez az egyik legszebb szálláshely Vernazzában egy csodálatos terasszal és a legjobb kilátással a főtérre, a templomra és a tengerre. Tágas nappali felszerelt konyhával és dívánnyal, tengerre néző hálószoba és fürdőszoba mosógéppel áll a vendégek rendelkezésére. Az apartman tökéletes egy 4 fős család részére, de akár plusz két pótágyat is el tudnak helyezni még két gyerek számára. Az apartman a főtéren található, a 4. emeleten, lift nélkül. A lépcsőzésért viszont kárpótol Vernazza legjobb kilátása.

Ár: 240 EUR/apartman/éjtől.