Cinque Terre - Utazás hajóval

Utazás hajóval

Csodálatos élmény végighajózni a Cinque Terre partvidéke mentén, a falvak egészen más arcukat mutatják a víz felől nézve. Egyébként is, ki ne szeretne a vízen ringatózni egy forró nyári napon?

A falvak között rendszeresen közlekednek a hajók, de nagyon zsúfoltak. Aki nem szeretne turisták százaival együtt hajózni, hanem inkább egy nyugodtabb élményre vágyik, annak ajánlom a vitorlázást és ezeket a hajókirándulásokat Manarolából, vagy akár privát csónakot is lehet bérelni.

Utazás hajóval

Néhány szó a falvak között rendszeresen közlekedő hajókról. Monterosso és Portovenere (illetve La Spezia) között járnak, mindkét irányban, és minden faluban megállnak, kivéve Cornigliában, mivel ott nincs kikötő. Ezenkívül Portoveneréből körbehajózhatjuk a 3 szigetet és elutazhatunk Levantóba, Lericibe és Portofinóba is.

A hajók általában április 1. és október 31. között közlekednek, de ez az időjárástól is függ. Rossz idő és túlságosan hullámzó tenger esetén a hajótársaság felfüggeszti a szolgáltatást.

Utazás hajóval

A menetrendek és az árak a hajótársaság honlapján olvashatók.

Szintén nagy élmény a Portofinói-félszigetet megkerülni hajóval. A privát hajóbérlés ott is lehetséges.

Emellett ezen a részen két hajótársaság is működik. A félsziget keleti része az un. Golfo del Tigullio, a hajók San Fruttuoso, Portofino, Santa Margherita Ligure, Rapallo, Chiavari, Lavagna és Sestri Levante között járnak. Sőt, van olyan járat is, ami egészen elmegy a Cinque Terréig, majd vissza. Részletek a weboldalukon. Egy másik cég működik a félsziget nyugati oldalán, ez az un. Golfo Paradiso. A hajók itt elsősorban San Fruttuoso és Camogli között közlekednek, de Genova és Portofino között számos útvonal közül lehet választani. Útvonalak, menetrendek és árak itt találhatók.