Cinque Terre - Tenger gyümölcsei

A tenger gyümölcsei

A Cinque Terre falvai a mélykék Ligur-tengerre néznek, így elég nyilvánvaló, hogy mindenfelé tengeri kajákat találunk majd. Sajnos én allergiás vagyok a rákokra, így jónéhány helyi finomság kimarad az életemből. Szerencsére ehetek mindenféle halat, szardellát (nagy kedvenc), kagylót (érdemes kipróbálni a muscoli alla marinara nevű ételt), tintahalat és polipot, így nem kell minden jóból kimaradnom.

Gasztronómia - Tenger gyümölcsei

Minden helyi étteremben találunk tengeri herkentyűket. Az ételek általában egyszerűek, mindössze néhány hozzávalóval készülnek, a recepteket pedig az anyák adják át lányaiknak.

Érdemes ellátogatni a La Spezia-i piacra, ahol nagyon hangulatos a halpiac is. Aki szívesebben nézné meg a piacot egy helyi szakemberrel, sőt utána örömmel megfőzne egy tengeri menüt is, annak jó szívvel ajánlom a főzőkurzust La Speziában.

Gasztronómia - Tenger gyümölcsei

Akit pedig főzés helyett inkább maga a halászat érdekel, az két izgalmas program közül is választhat: Halászat egy helyi halásszal, vagy Halásztúra Vernazzából.

Aki szívesen megtanulna néhány receptet most rögtön, online, az nézze meg az alábbi videót, melyen Filippo, egy helyi szakács 3 különböző tengeri tésztaételt készít el villámgyorsan.
Olasz gasztrotúra: hogyan készül a pasta batti batti-val?